Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

Alles over GOLF - de nieuwe Nederlandse golf website!

 

Indoor golf

Indoor golf is fun. Indoor golf is er niet alleen voor goed-weer golfers. Als beginnende golfer kan je in een indoor golfresort terecht voor een eerste kennismaking, een complete GVB-opleiding of gewoon een gezellige dag uit. Als gevorderde golfer kan je serieus werken aan het verbeteren aan je swing, "droog" oefenen op een topbaan, of eindelijk je vrienden en kennissen eens meenemen om ze op een ontspannen manier kennis te laten maken met de golfsport (of om ze te laten zien hoe goed je bent). Ook handig is de combinatie met een golfshop. Je kunt dan de equipment uitproberen op de afslagplaats van de indoor golfbaan waar ze ook de bijpassende club fitting programma's hebben.

Gevorderde golfers

Een indoor golfcentrum heeft peperdure apparatuur staan waarmee je alle aspecten van je swing kunt analyseren en verbeteren. Dat gebeurt bij speciale afslagplaatsen waar je de bal in een net slaat. Een camera neemt je slag op en de computer geeft alle mogelijke feedback over hoe je geslagen hebt. Soms kan je je slag vergelijken met die van beroemde golfhelden.

Een andere attractie is het spelen van een virtuele 18 holes golfbaan. In de simulator zitten niet alleen leuk geconstrueerde holes, maar ook minitieus nagebootste topgolfbanen zoals St. Andrews en de Belfry. Zo kan je je die banen eigen maken voordat je afreist om er te gaan spelen. Ook hier krijg je als feedback weer allerlei gegevens over bijvoorbeeld de vlucht van de bal.

Beginnende golfers

Ook beginnende golfers en niet-golfers kunnen prima in een indoor golfcentrum terecht. Er zijn instructeurs, oefenprogramma's en fun golfgames. Meestal kan je via een indoor golfcentrum je GVB halen, met examen op een echte baan in de buurt. Als je voor het erst gaat golfen kan je de equipment vaak huren, zodat je eerst eens kunt kijken of je het wel leuk vind voordat je dure spullen moet aanschaffen.

Arrangementen en vergaderen

Tot slot mag niet onvermeld blijven dan de indoor golfbanen berekend zijn op bedrijfsuitjes en andere feesten. Ze zijn stuk voor stuk voorzien van vergaderaccommodatie en horeca en ze zijn ook mog eens gezellig ingericht.

Hole in 1

Indoor Golf- en partycentrum "Hole in 1" in Winterswijk is de jongste aanwinst in wereld van de indoor-golf. "Hole in 1" opende begin september 2004 haar deuren en is meteen het grootste indoor golfresort van Europa. Het resort beschikt voor de serieuze golfer over zeer professionele swinganalysers en club fitters, een golfbaansimulator en een grote hal waar uw korte spel kunt oefenen. Vooral de simulator is erg leuk: u kunt op pakweg 12 verschillende virtuele én echte banen 18 holes spelen, waaronder topbaan de Belfry (o.a bekend van de Ryder Cup 2002). Beginners doen in plaats van de 18 holes een spelletje ruiten inslaan. Top-attractie is een prijs die gewonnen kan worden door een hole in 1 te slaan op de golfsimulator. "Hole in 1" is qua inrichting duidelijk niet alleen bedoeld voor de ervaren golfer, u kunt er ook terecht voor een gezellige avond met beginners, een bedrijfsarrangement of een GVB-clinic.
www.hole-in1.nl

First Hole

First Hole is gevestigd in Deventer. Ook hier kunt u terecht voor swing analyse, een golfbaansimulator en een golfshop met clubfitter. Eén van de 18 golfbanen die u er virtueel kunt spelen is St Andrews Old Course. De (weers)omstandigheden kunnen geheel naar wens worden ingesteld. De swing analyzer vergelijkt uw swing o.a. met die van Tiger Woods. Ook bij First Hole is een golfshop en kunt u gebruik maken van de clubfitter.
www.firsthole.nl

Ook bij IntoGolf IndoorGolf in Hoogerheide en IndoorGolf Vianen kunt u terecht voor lessen, GVB-opleiding en oefenen van afslag en het korte spel. IntoGolf heeft 6 holes en een chipping- en puttinggreen. De baan is gelardeerd met waterpartijen en rotspartijen, bunkers en rough. IndoorGolf Vianen organiseert op vrijdagmiddag een speciale "Company Golf".
www.intogolf.nl (IntoGolf Hoogerheide)
amaliastein.demon.nl (IndoorGolf Vianen)

Ook Port Zélande (Center Parcs) beschikt over een indoor golfbaan in de "Adventure Factory".

Advertenties

Uw advertentie hier?

U bent op
Golfen.info | indoor golf


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback