Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

De nieuwe Nederlandse golf website!

 

Leren golfen

Om golf te kunnen spelen moet u, net als bij andere sporten, eerst de basisregels onder de knie krijgen. Hierbij gaat het niet alleen om de techniek, maar ook om regels met betrekking tot de veiligheid. Bovendien bent u bij golf uw eigen scheidsrechter, en alleen daarom al moet u eerst de regels leren. Bijna alle golfbanen stellen als minimale eis dat u in het bezit bent van het het Golfvaardigheidsbewijs of GVB. Hoe komt u daaraan?

Er zijn 2 wegen naar een GVB: via een golfvereniging of via een clinic. Meer over het Golfvaardigheidsbewijs (GVB) kunt u lezen op de GVB-examen pagina. Kijk ook even bij de golfclinics.

Tijdens uw opleiding krijgt u van de golfpro die u begeleidt op zeker moment baanpermissie. Daarmee mag u daadwerkelijk op de golfbaan gaan spelen om ervaring op te doen. De baanpermissie is specifiek voor de golfbaan waar u les krijgt. Met het GVB-diploma op zak kunt u ook op andere Nederlandse golfbanen terecht. Ook in het buitenland geeft het GVB toegang tot een groot aantal golfbanen. Maar met alleen het GVB bent u er nog niet. Wilt u meer startmogelijkheden hebben, dan hebt u een handicap nodig. (Ja, echt!) Het doel van het handicapsysteem is om goede en minder goede spelers tegen elkaar te kunnen laten uitkomen. Uw handicap bepaalt hoeveel slagen u extra mag maken als u tegen een betere speler golft. Op veel golfbanen wordt een handicap van 36 of zelfs 24 als toelatingseis gesteld. De echte golfpro's hebben hun handicap achter zich gelaten.

Het is ook mogelijk om een golfhandicap te behalen zonder in het bezit te zijn van een GVB. Een lage handicap geeft vrijwel altijd toegang tot een buitenlandse golfbaan, ook op plaatsen waar het Nederlandse GVB onbekend is. Hoe lager uw golfhandicap, hoe meer mogelijkheden u heeft om op een top golfbaan terecht te kunnen. Het behalen van uw golfhandicap begint met het NGF Regelexamen. Binnen een jaar moet u vervolgens drie scores inleveren met minimaal 36 Stableford punten, behaald op een door de NGF (Nederlandse Golf Federatie) daarvoor aangewezen 18 holes golfbaan. Meer informatie HCP-examen.nl.

Advertenties

 

Uw advertentie hier?

U bent op
Golfen.info | leren golfen


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback