Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

De nieuwe Nederlandse golf website!

 

Leren golfen: GVB-examen

De eerste handicap die u op weg naar de golfbaan moet overwinnen is het GVB. GVB staat voor Golfvaardigheidsbewijs. Bij een golfclub of tijdens een golfclinic kunt u oefenen onder begeleiding van een golfprofessional, meestal pro of golfpro genoemd. De golfpro geeft u ook op voor het GVB-examen, dat kunt u niet zelf doen. Bent u eenmaal in het bezit van het Golfvaardigheidsbewijs, dan bent u ook meteen WA-verzekerd tijdens het golfen.

Het GVB-examen bestaat uit 3 onderdelen: golftheorie, techniek en een proeve van bekwaamheid. Kort samengevat moet u zowel de spelregels als de gedragsregels kennen en kunnen toepassen en enige vaardigheid bezitten in het spelen van de bal. Tijdens het theoriedeel mag het regelboekje niet worden gebruikt. U mag pas aan het praktijkdeel deelnemen als u voor het theoriedeel geslaagd bent. Tijdens het praktijkexamen komen afslagen, approaches, bunkerslagen en putten aan de orde. Verder moet u vier holes spelen. De beste drie daarvan mogen samen maximaal 10 boven par zijn. U kunt de GVB-exameneisen hier downloaden: Infobulletin Golfvaardigheidsbewijs. (Acrobat reader benodigd).

Hoe de procedure voor het behalen van het Golfvaardigheidsbewijs precies verloopt verschilt per opleiding.

Bent u klaar voor uw GVB-examen? Test dan uw golfkennis online op GVB-examen.nl.

Golfers Magazine

GVB-examen in een week?

U zult regelmatig aanbiedingen tegenkomen om uw golfvaardigheidsbewijs in een week, in een paar weken of zelfs in een weekend te halen. Meestal wordt dan wel de nodige voorkennis en praktijkervaring gevraagd en geen enkele organisatie garandeert u dat u het GVB-examen ook daadwerkelijk zult halen. Hooguit garandeert men dat u examen kunt dóen, wat gegeven de wachttijden ook al iets waard is. Bij de meeste GVB-golfclinics gaat het om een week intensief les waarin u de puntjes op de i zet, zodat u uw slaagkans aanzienlijk vergroot. In Nederland kunt u o.a op Texel een GVB-examentraining volgen. Golfreizen.nl organiseert GVB-clinics in België en Frankrijk. Ook Pin High organiseert GVB-clinics en is daarbij (terecht vinden wij) erg voorzichtig in het wekken van verwachtingen. Bij Hollandgolf kunt u terecht voor een 6-weekse GVB-cursus. Bijzonder gewaagd, maar het proberen waard als u echt haast heeft: FloGolf leert u in 3 dagen golfen.

Advertenties

 

U bent op Golfen.info
leren golfen | gvb-examen


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback