Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

De nieuwe Nederlandse golf website!

 

Leren golfen: golfclubs

Golfclubs spelen een belangrijke rol bij de opleiding van beginnende golfers. In veel gevallen is de golfvereniging eigenaar of vaste gebruiker van een golfbaan. Als lid van de golfclub krijgt u voorrang bij het reserveren van teetimes en in veel gevallen ook korting. Uiteraard organiseren de clubs ook wedstrijden.

De meeste golfclubs zijn verbonden aan de baan waarop zij spelen. Dit is dus niet de plaats om opsomming van alle clubs te geven. Op onze pagina openbare golfbanen vindt u enkele golfverenigingen die nog plaats hebben voor nieuwe leden. We geven hier meer een indruk van wat u van een golfvereniging kunt verwachten voor uw golfopleiding.

Golfvereniging Reymerswael geeft op haar website duidelijk aan wat u als potentieel lid te wachten staat. De golfbaan ligt tussen de Westerschelde en het Schelde-Rijnkanaal.

Op een unieke lokatie in een stiltegebied onder de rook van Europoort ligt de baan van Golfclub Kleiburg. U kunt hier ook golfclubs laten aanmeten of repareren.

De oudste golfclub van Nederland is de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club. Dit is dus een golfvereninig met een lange traditie en die wordt in ere gehouden. Aspirant leden van de KHGCC krijgen eerst een gesprek met de toelatingscommissie.

Tot slot twee golfverenigingen die beslist niet mogen ontbreken: de Golfvereniging Nederland (GVN) en Greenfee4you. Deze golfclubs hebben geen eigen golfbaan, maar de leden kunnen terecht bij diverse door het hele land verspreide banen. Bij beide verenigingen kunt u ook terecht voor een GVB-cursus of een eerste kennismaking met de golfsport. Als lid van deze ongebonden golfclubs kunt toch uw handicap registreren en deelnemen aan wedstrijden.

Advertenties

 

Uw advertentie hier?

U bent op Golfen.info
leren golfen | golfclubs


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback