Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

De nieuwe Nederlandse golf website!

 

Ryder Cup 2004

35ste Ryder Cup 14-19 september 2004, Oakland Hills Country Club South Course (The Monster), Bloomfield Hills, Michigan, USA (bij Detroit).

Ryder Cup

De Ryder Cup is dé internationale team-wedstrijd van de Europeanen tegen de Amerikanen. Ryder Cup 2004 logo Alleen de allerbeste golfers van beide continenten kunnen een plaats bemachtigen voor dit prestgieuze toernooi. Golfers van andere nationaliteiten hebben pech en kunnen niet meedoen. Tot 1977 was de Ryder Cup zelfs een Brits/Iers/Amerikaans onderonsje, maar toen de Britten en Ieren te vaak begonnen te verliezen werden de Spanjaarden te hulp geroepen en was het Europese Ryder Cup team geboren.

De Ryder Cup is vernoemd naar Samual Ryder, een fanatieke amateur golfer die de eerste beker liet maken. Zijn trainer Abe Mitchell is bovenop de beker vereeuwigd. De eerste Ryder Cup werd gespeeld in 1927, nadat het idee in 1926 na een kameraadschappelijke wedstrijd tussen een Brits en een Amerikaans koppel was geboren. De Ryder Cup is een matchplay wedstrijd en er wordt gespeeld om de prachtige gouden Ryder Cup en het prestige. De cup is nu in handen van de Europeanen en blijft daar bij gelijkspel.

De Ryder Cup wordt gespeeld op basis van matchplay. Dat wil zeggen dat elke hole afzonderlijk gewonnen, verloren of gehalveerd (gelijk gespeeld) wordt. De ronde wordt gewonnen als een team meer punten voorstaat dan er nog holes over zijn om te spelen. Het Ryder Cup toernooi bestaat uit 28 ronden en er zijn dus 28 punten te verdelen. De 28 rondes zijn verdeeld over foursomes (twee paren, een bal per paar), fourball (twee paren, ieder speelt zijn eigen bal, beste resultaat telt) en singles (18 holes matchplay).

Ryder Cup teams

Het Amerikaanse Ryder Cup team wordt gevormd door de beste 10 spelers van de PGA wedstrijden en 2 door team captain Hal Sutton gekozen spelers. Ook voor het Europese team kunnen 10 spelers zich kwalificeren via andere toernooien en kiest team captain Bernhard Langer er 2 zelf. De Nederlander Maarten Lafeber maakte een uitstekende kans om in het team gekozen te worden, maar of dat of blijft is maar de vraag. Bij de Amerikanen gaat Tiger Woods nog aan de leiding, maar hij wordt inmiddesl op de hielen gezeten door Phil Mickelson, na diens Masters-overwinning. Beide spelers zijn al verzekerd van een plaats in het Amerikaanse team. De actuele Ryder Cup ranglijsten: Europa en Amerika.

De Ryder Cup Matches worden afwisselend in Europa en Amerika gehouden. De Ryder Cup van 2001 werd in verband met de aanslagen op 11 september verschoven naar 2002. De 35ste Ryder Cup Matches worden gehouden van 14 tot 19 september 2004 op de South Course van de Oakland Hills Country Club in Bloomfield Hills, Michigan, USA.

Ryder Cup 2006

De volgende Ryder Cup is in 2006, van 22 tot 24 september en wordt georganiseerd door The K Club, Straffan, Kildare, Ierland. De ticketverkoop start naar verwachting in april of mei 2005. De details worden eind 2004 bekend gemaakt. Wie zich beslist wil verzekeren van een kaartje voor de Ryder Cup 2006 kan zich zich vast inschrijven bij de European Tour die de Ryder Cup 2006 organiseert.

Meer informatie:
Ryder Cup 2004 de officiële PGA Ryder Cup site
OHCC geschiedenis van de Oakland Hills Country Club
Voor zover wij konden nagaan heeft de OHCC geen eigen homepage.
South Course details van de South Course van de Oakland Hills Country Club
Ryder Cup 2002 de vorige Ryder Cup, Europese versie
Ryder Cup 2002 de vorige Ryder Cup, Amerikaanse versie
Ryder Cup 2006 nu al in full swing
K Club waar de volgende Ryder Cup in 2006 wordt gehouden op de Arnold Palmer North Course.

Advertenties

U bent op Golfen.info
golfsport | Ryder Cup


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback