Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

De nieuwe Nederlandse golf website!

 

Golfsport

Zelf wedstrijden spelen of genieten van de prestaties van de topgolfers op internationale toernooien? Over golfsport als topsport valt veel te vertellen. Golfen.info wijst u de weg.

Golfsport in Nederland

U kunt op verschillende manieren zelf deelnemen aan wedstrijden. Allereerst zijn er de onderlinge wedstrijden en competities die door de golfclubs worden georganiseerd. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw golfclub of de baan van uw keuze, of met de NGF (Nederlandse Golf Federatie). De NGF reguleert de golfsport in Nederland. Dan zijn er de Pro-am's. In een Pro-am speelt u als amateur samen met een pro (professionele golfer of golfleraar) een wedstrijd. Soms zijn er meerdere amateurs per pro in een team. Meer informatie bij TMS. TMS organiseert ook de toernooien van de Nationale Topgolf Associatie (NTA). Heeft u zelf serieuze ambities om pro te worden, kijk dan op de websites van de golfpro's en de Topgolf site van de NGF.

Internationale toernooien

De Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews, kortweg R & A, bepaalde tot voor kort de internationale golfregels en heeft de supervisie over 11 kampioenschappen, waaronder de (British) Open en Amateur Championships.

British Open 15-18 juli 2004, Royal Troon Golf Club, Troon, South Ayrshire, Schotland
Volgende: 14-17 july 2005, St. Andrews Old Course, Schotland

De US Open werd gespeeld van 17-20 juni 2004 op de Shinnecock Hills Golf Club, Southampton, New York en gewonnen door de Zuid-Afrikaan Retief Goosen. Het was een nek-aan-nek race met Masters-winnaar Phil Mickelson.
De volgende US Open is van 16-19 juni 2005 op de Pinehurst Resort and Country Club, Village of Pinehurst, North Carolina, USA.

De Masters is wordt jaarlijks gehouden op Augusta National, dit jaar van 5-11 april 2004. Gewonnen door Phil Mickelson die daarmee zijn eerste Major won.

Ryder Cup 14-19 september 2004, Oakland Hills Country Club, Bloomfield Hills, MI USA
De Ryder Cup is een 2-jaarlijks match tussen de USA en Europa en wordt afwisselend in Amerika en Europa afgewerkt. Dit jaar is de US aan de beurt. De volgende is dus de Ryder Cup 2006: 22-24 september 2006, The K Club, Straffan, Kildare, Ierland

Kijk verder op de websites van de toernooiorganisaties:
PGA
Europese PGA Tour
PGA Championship

Beroemde spelers

Greg Norman
Jack Nicklaus
Tiger Woods
Seve Ballesteros
Arnold Palmer
Phil Mickelson
Gary Player

Advertenties

 

Uw advertentie hier?

U bent op
Golfen.info | golfsport


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback