Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

De nieuwe Nederlandse golf website!

 

Openbare golfbanen in Nederland

Openbare golfbanen zijn banen die commercieel geëxploiteerd worden en geen eigendom zijn van een golfvereniging. In principe kan iedereen op een openbare golfbaan spelen, je hebt geen introductie nodig en je hoeft ook geen lid te zijn van een golfclub. Of je in het bezit moet zijn van een Golfvaardigheidsbewijs (GVB) of een handicap bepalen de banen zelf. Voor de meeste openbare golfbanen is het bezit van een GVB voldoende. Soms is zelfs dat niet nodig. Op de meeste banen kan je ook les nemen bij een golfschool als je net begint met golfen. Ook een clubhuis/restaurant en een golfshop zijn meestal wel aanwezig. De golfverenigingen die op een openbare golfbaan spelen hebben vaak nog wel ruimte voor nieuwe leden. Ook voor die openbare golfverenigingen geldt dat iedereen er lid zonder ballotage van kan worden.

BurgGolf

Er zijn zes openbare BurgGolf banen. De banen zijn gelegen in Purmerend, St. Nicolaasga, Wijchen, Zoetermeer, Den Bosch Haverleij en Herkenbosch. Burggolf Purmerend beschikt over 45 holes, verdeeld over 2 championship banen en een 9-holes par-3 baan. BurgGolf Zoetermeer ligt midden in de Randstad het Westerpark. Zoetermeer heeft een 18 holes championship baan en diverse oefenfaciliteiten, waar onder enkele par-3 holes. BurgGolf Wijchen heeft een 19-holes golfbaan en een 9-holes oefenbaan. De golfbaan is deels een linksbaan en deels een parklandbaan. BurgGolf Herkenbosch (Limburg) is een van de mooiste golfbanen van Nederland. Het ontwerp is van golfbaanarchitect Joan Dudok van Heel. BurgGolf Haverlij Den Bosch ligt midden tussen de woningen. Er is een 9-holes par-3 baan waar beginners prima uit de voeten kunnen. Verder is er een 18-holes wedstrijdbaan van golfbaanarchitect Donald Steel, die ook de golfbaan van de Efteling ontwierp. BurgGolf St. Nicolaasga (Friesland) maakt het zestal compleet.

Het voordeel van de BurgGolfbanen is dat u met een baanpermissie van één van de banen op alle zes de lokaties terecht kunt. Zo kunt u al tijdens uw opleiding op meerdere banen spelen. Voor de zes golfbanen van Burggolf kunt u online tee times reserveren. www.burggolf.nl

Openbare Golfbaan Spaarnewoude

De openbare golfbaan Spaarnewoude is één van de oudste in Nederland en heeft een voortrekkersrol gespeeld bij het populair maken van golf. Met 66 holes (verdeeld over 27 wedstrijdholes, 27 holes voor beginners en een 12-holes pitch & putt baan) is Golfbaan Spaarnwoude de grootste golfbaan van Europa. Drie banen zijn wedstrijdbanen, de andere drie zijn toegankelijk voor beginners. De wedtrijdbaan loopt vlak bij Schiphol (Velsen-Zuid) onder de A9 door. Er zijn o.a. een business club en een golfschool op het terrein. Golfclub Spaarnewoude organiseert wedstijden en Pro-Ams. Bij deze club kunt u ook uw handicap registreren als u geen lid bent van een golfclub (de zogenaamde witte GVB-ers). www.golfbaanspaarnwoude.nl.

Golf op Texel

Tijdens uw vakantie op Texel hoeft u uw rondje golf niet te missen. De Texelse heeft de beschikking over 2 banen: een echte linksbaan van 9 holes (par 72!) en een 9-holes par-3 baan voor zowel beginnende als gevorderde golfers. In 2005 wordt de baan uitgebreid naar 18-holes. Op Texel kunt u als geoefend golfer in één week uw GVB halen. www.texelse.nl

Golfbaan Het Rijk van Nijmegen is van dezelfde eigenaar (het Golvend Land) als de Nunspeetse Golf & Country Club, die tot de mooiste banen van Nederland behoort. In Nijmegen kunt u terecht voor speciale Greenfee dinerarrangementen. www.golfbaanhetrijkvannijmegen.nl

De openbare Golfbaan van Edda Huzid in Voorthuizen is open voor leden en niet-leden. U kunt hier ook GVB-examen doen.

Ook op de openbare Golfbaan Hitland kunt u terecht zonder lid te zijn van een golfclub. Wel is een groot deel van de beschikbare tijd gereserveerd voor leden van de op deze baan spelende golfclub Van Rijckevorsel. Er is ook een golfschool gevestigd (Rinus Goor).

In Zuid-Limburg ligt tussen Maastricht en Cadier en Keer de nieuwe 18 holes openbare golfbaan Backerbosch. Dit is een par 72 wedstrijdbaan met verder nog een 9 holes par 3 Pitch & Putt baan en een driving range met 36 afslagplaatsen. Meer informatie: www.backerbosch.nl

Golfhotels en speciale aanbiedingen

Kijk hier voor een overzicht van greenfees. Binnenkort hopen wij u meer beschrijvingen te kunnen geven. We kunnen lang niet alle openbare golfbanen opnemen op deze pagina. Kijk vooral ook op de pagina 'Nederlandse golfbanen'. Ook enkele van de mooiste Nederlandse golfbanen zijn openbaar!

Nieuwe golfbaan? Stuur ons een persbericht! Wilt u meehelpen? Neem contact op! Wij zoeken ook nog vrijwilligers die een review willen schrijven van hun favoriete golfbaan, of van een baan waarop zij recent gespeeld hebben.

Advertenties

 

Uw advertentie hier?

U bent op Golfen.info
openbare golfbanen


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback