Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

De nieuwe Nederlandse golf website!

 

Golfbanen - Spanje - Costa del Golf

Spanje is de trotse bezitter van de mooiste golfbaan van Europa: Valderrama. De mooiste baan van het vasteland van Europa dan wel, maar toch... Spanje, met name de Costa del Sol, is een waar paradijs voor golfers. De kust ligt bezaaid met golfbanen.

Costa del Sol, Costa del Golf

De Costa del Sol mag gerust Costa del Golf genoemd worden. De 'Costa del Golf' loopt van Marbella tot Gibraltar. Hier liggen enkele top golfbanen en vele luxe golfresorts waar beginnende en gevorderde golfers van elk niveau terecht kunnen. Voor sommige banen is een lage handicap vereist, maar in de golfparken kan iedereen terecht. Ook uw niet golfende huisgenoten zullen zich er prima vermaken. Vooral rond Marbella (bij Málaga) en Sotogrande (bij Gibraltar) liggen een groot aantal topbanen en luxe golfresorts.

Marbella

Costa del Golf logo

Marbella, Spanje's meest exclusieve badplaats, beschikt over een keur aan golfbanen in de directe omgeving. De bekendste is wellicht Marbella Golf & Country Club, recent ontworpen door Robert Trent Jones. www.marbellaclub.com. La Quinta is een bijzonder uitdagende golfbaan. www.laquintagolf.com. De Los Arqueros Golf & Country Club in San Pedro de Alcántara is ontworpen door Seve Ballesteros. Los Arqueros wordt binnenkort uitgebreid tot 27 holes. www.golf-andalucia.net en www.andalucia.com.

Valderrama

De bijna onbetwiste nummer één in Spanje en heel Europa is de Valderrama Golf Course in Sotogrande. Valderrama was in 1997 gastheer van de Ryder Cup, de meest prestigieuze van alle golftoernooien. De greenfees voor deze prachtige baan liggen rond de € 250. Valderrama was oorspronkelijk de New Course van de Real Club de Golf Sotogrande, maar werd in 1985 verkocht aan een rijke privé-eigenaar. Valderrama is onder andere beroemd vawege het rijke dierenleven op en rond de baan. Architect: Robert Trent Jones, geopend in 1975, verbouwd en van naam veranderd eind jaren '80. 18 holes, par 70. Websites: www.valderrama.com, details.

Sotogrande

De Real Club de Golf Sotogrande is bijna niet minder prestigieus. Zoals gezegd was deze oorspronkelijk ook eigenaar van Valderrama, die destijds slechts de '2e' 18 holes baan van de club was. De Old Course is de oudeste baan van de Costa del Sol en behoort al sinds de opening in 1964 tot de 100 mooiste banen van de wereld. De Koninklijke Sotogrande is een besloten baan, maar heeft beperkte startmogelijkheden voor bezoekers en gasten. De beschikbare tijden staan op de website. Ook van deze baan is Robert Trent Jones de architect. Eveneens par 18 holes, 70. Websites: www.golfsotogrande.com en Valderamma vs. Sotogrande. Deze laatste is één van de weinig die Valderrama niet zo kan waarderen.

Ook de Almenara Golf Course ligt in Sotogrande, naast Valderrama. De Almenera golfbaan hoort bij het gelijknamige hotel NH Almerera. De 27 holes liggen rond 2 meren gedrapeerd in geaccidenteerd terein. Er zijn uitgebreide oefenfaciliteiten in de Sotogrande Golf Academy. www.sotogrande.com

San Roque

Vlakbij de eerdergenoemde banen ligt het golfresort San Roque. De Old Course is één van de allermooiste golfbanen van Europa en staat in de World Golf top 10. Sinds kort (2003) heeft San Roque ook een new course. Het San Roque resort heeft meer te bieden dan een bijzonder mooie golfbaan met alle toebehoren (golfschool, clubhuis), er zijn ook een exclusief Japans restaurant en een manege aan verbonden. De baan is De rijschool heeft 22 Andalusische paarden en Nederlands management. Het golfresort was vroeger de residentie van een Spaanse Sherry-magnaat. www.sanroqueclub.com

La Cala Norte en Sur

Aan de andere kant van de Costa de Sol, net voorbij Marbella, ligt La Cala, eveneens een exclusief golfresort met vele mogelijkheden. La Cala heeft niet alleen twee championship courses, maar huisvest ook een David Leadbetter Golf Academy, één van de twee die Spanje rijk is. Zowel La Cala Noord als Zuid zijn prachtige en uitdagende banen met mooie uitzichten over de Middellandse Zee. In totaal beschikt La Cala over 42 holes. Website: www.lacala.com.

Alle golfbanen aan de Costa de Sol: www.andalucia.com/golf

Een overzicht van alle golfbanen in Spanje, met hotels in de omgeving vindt u op golf.bookings.nl. Bezoek ook onze pagina met gespecialiseerde reisorganisaties en golfreizen.

Advertenties

 
test Appartement Los Arqueros Golf Marbella Spanje

 

Uw advertentie hier?

U bent op Golfen.info
golfbanen | Spanje


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback