Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

De nieuwe Nederlandse golf website!

 

Golfbanen - Buitenland

De mooiste golfbanen... waar vinden we die? Dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Maar toch, als je het de kenners vraagt, staan een aantal banen steevast op de lijst.

Helemaal aan de top staan de vijf 18 holes golfbanen van St. Andrews Golf, en dan met name de Old Course, 'The Home of Golf'. Deze baan is zo gewild dat u de starttijden soms een jaar van tevoren moet reserveren, als u zeker wilt zijn dat u er terecht kunt. U kunt ook op goed geluk gaan, want dagelijks worden starttijden verloot in een 'ballot'. Meer informatie over deze wereldberoemde golf courses vindt u op de website van St. Andrews Golf. In 2004 viert de R & A er haar 250e verjaardag met onder andere het Amateur Championship op de Old en Jubilee banen. Het zijn allemaal links banen.

Vlakbij St. Andrews ligt Gleneagles met de drie topgolfbanen King's, Queen's en PGA Centenary Course. Deze laatste is ontworpen door Golfer van de Eeuw Jack Nicklaus. Hotelgasten van het Gleneagles Golf Resort hebben voorrang bij het boeken van starttijden.

In Ierland mag u de Old Head Golf Links in Kinsale niet missen. De ligging van deze moeilijke golfbaan op een klif boven de Atlantische Oceaan van Old Head is zo spectaculair dat het de moeite loont de baan per helicopter te bezoeken.


De mooiste golfbaan van het Europese vasteland is Valderrama in het Spaanse Sotogrande. In Portugal ligt de eveneens spectaculaire topgolfbaan San Lorenzo. beide banen liggen midden tussen enkele andere golf resorts, zie hiervoor de aparte pagina's Algarve (Zuid-portugal) en Zuid-Spanje (Costa del Golf).

Het Walhalla van golfbanen buiten Europa is Florida. Minder bekend in Nederland, maar alleen al in en rond Orlando liggen meer dan 100 golfbanen. We noemen slechts de Southern Dunes, MetroWest en Stonegate, één van de vele semi-private golfbanen in Florida. Ook Disney is goed vertegenwoordigd in Florida met 99 holes (!) verspreid over verschillende golfbanen.

Golflink.com geeft een overzicht van enkele van de aantrekkelijkste Amerikaanse golfbanen.

Zodra we tijd hebben plaatsen we uitgebreidere reviews van de verschillende banen. Wilt u zelf een golfbaan bespreken? Mail het ons, dan kijken we of uw verslag voor plaatsing in aanmerking komt.

Intussen kunt u bij Worldgolf rondsnuffelen naar golfbanen over de hele wereld.

Advertenties

 

U bent op Golfen.info
golfbanen | buitenland


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback