Golfer Golfbal
Welkom bij

Golfen.info

Alles over GOLF, de nieuwe Nederlandse golf website!

 

Alles over golf

Golf is een populaire sport geworden. Terwijl elders het verenigingsleven afbrokkelt, bloeien en groeien de golfverenigingen. Nu de golfbanen toegankelijker worden is het ook gemakkelijker om golf te spelen als u geen lid bent van een golfclub.

Waarom gaan mensen golfen? Niemand weet het precies. Misschien vanwege de sfeer en de etiquette, die bij golf nog hoog aangeschreven staan? Vanwege het ontspannen bezig zijn in de buitenlucht? Zeker is dat golf goed past in onze hang naar een gezonder leven. Golf vraagt om een combinatie van behendigheid en inzicht en dat maakt het een uitdagend spel.

Vroeger was golf elitair. Een ballotagecommissie bepaalde wie lid kon worden van een golfclub. Daarnaast was het lidmaatschap een dure aangelegenheid. Dat is veranderd, al zijn er nog steeds exclusieve clubs die niet iedereen toelaten en hun golfbaan alleen voor de eigen leden openstellen. En het lidmaatschap van een (buitenlandse) club in het bezit van een topgolfbaan kan nog steeds flink in de papieren lopen.

Maar veel verenigingen stellen hun banen open voor bezoekers die tegen betaling van een greenfee gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Ook zijn er commerciële of openbare golfbanen gekomen die geen eigendom zijn van een golfvereniging en waar iedereen terecht kan die aan de minimale (GVB)-eisen voldoet.

Voordat u op de golfbaan wordt toegelaten moet u aantonen dat u geen gevaar oplevert voor uw medespelers en dat u het golfspel voldoende beheerst om zelfstandig te spelen. Voor de meeste banen geldt als minimale eis dat u in het bezit bent van het Golfvaardigheidsbewijs (GVB). Tientallen golfscholen en golfclubs staan klaar om u te helpen dat felbegeerde papiertje te halen.

Veel plezier op onze nieuwe golf website!

Advertenties

 

Uw advertentie hier?

U bent op
Golfen.info | Alles over golf


over golfen.info  |  disclaimer  |  adverteren  |  feedback